ХОСТИНГ БЛОГ НА RAX

Блог за уеб хостинг, уеб сайтове, облачни комптърни технологии и т.н.

В блога ни ще намерите публикации, които показват как работи една ИТ хостинг компания, какво означава Cloud Computing (Облачен компютинг), как изглеждат облачните услуги, как да развивате уеб сайтовете си, как да ги оптимизате по-добре и като цяло как да постигате успех в дигиталната икономика.

Какво е Failover Cloud и как облачните услуги основани на дублирани, синхронизирани сървъри и отказоустойчиви DNS подсигуряват непрекъснатост софтуерните приложения и 100% uptime на уебсайтовете?
Вижте повече

Съществува ли услуга "Хостинг на сървър"? Има ли такава услуга, какво представлява тя и има ли нещо общо с колокация на сървър?
Вижте повече

RAX.bg разшири портфолиото си от колокационни услуги. От 10-и януари 2022 г. предлагаме колокация на публично достъпни сървъри и частни, вътрешнофирмени сървъри в 10 европейски града. Новите центрове за съхранение на данни на RAX се намират в Атина, Братислава, Будапеща, Букурещ, Лондон, Милано, Ниш, Прага, Солун и Франкфурт.
Вижте повече

Eлектронните пощенски съобщения, изпращани с цел измама (т. нар. фишинг, или на английски език Phishing Emails) стават всекидневие в интернет. Причината за това е проста – вървим все повече към дигитална икономика.
Вижте повече

Windows Cloud сървър е виртуален сървър с инсталирана Windows операционна система, който работи върху компютърен облак. Както за всеки вид технологична инфраструктура, свързана с Cloud Computing, така и за всеки Windows Cloud сървър трябва да бъде спазено изискването да е услуга, доставяна от две физически отделени субсистеми.
Вижте повече

С промените във версия 90 на уеб браузъра на Google Chrome търсачката буквално ни задължава да използваме SSL сертификати, ако искаме потребителите на Chrome да отварят изобщо уебсайтовете ни - без предупреждения и технически пролеми.
Вижте повече

Разберете какви са предмиствата да възложите администрацията на т.н. Cloud инфраструктура на хостинг доставчика си. Получавате ли по-безопасна работна среда, контрол върху въртярешнофирмените организационни процесите и контнюитет?
Вижте повече

Office Cloud е персонализиран бизнес сървър, който позволява на екипа Ви и на Вашата организация да споделя обща работна среда, и да използва Office пакет програми, за да работи по документи, електронни таблици, презентации и други, да изпраща и получава имейл, да управлява календара си и да провежда видео чатове в защитена частна ИТ среда.
Вижте повече

Други публикации: Раздел 1

НАЙ-ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ В УЕБ ХОСТИНГ И ОБЛАЧНИТЕ УСЛУГИ

ДАННИ ЗАЩИТЕНИ ОТ СРИВ И ЗАГУБИ

Данните Ви стоят в Мрежа за съхранение на данни, която има вградена защита и предпазва информацията Ви срещу загуби при всякакви обстоятелства.

ВИСОКА НАЛИЧНОСТ НА ОБЛАЧНИТЕ УСЛУГИ

Високата Наличност (High Availability) не е стандартна услуга и няма да я намерите при повечето други хостинг доставчици. Тя предпазва уеб сайтовете и технологичните Ви услуги от продължително прекъсване.

НЕПРЕКЪСВАЕМОСТ И 100% НАЛИЧНОСТ

Възползвайте се от Облачните ни услуги със непрекъсваемост и 100% наличност. Предлагаме защита срещу срив не само на данните, но и на изчислителните операции. Искате ли сървърите Ви да не спират?

ИНФРАСТРУКТУРА КЪДЕТО Е НЕОБХОДИМА

RAX доставя Уеб Хостинг услуги, физически Наети сървъри, Виртуални сървъри и Облачни услуги от различни точки на Европа и света - от там, откъдето Ви е необходимо.