БЛОГ НА RAX

Блог за уеб хостинг, уеб сайтове, облачни комптърни технологии и т.н.

В блога ни ще намерите публикации, които показват как работи една ИТ хостинг компания, какво означава Cloud Computing (Облачен компютинг), как изглеждат облачните услуги, как да развивате уеб сайтовете си, как да ги оптимизате по-добре и като цяло как да постигате успех в дигиталната икономика.

RAX.bg разшири портфолиото си от колокационни услуги. От 10-и януари 2022 г. предлагаме колокация на публично достъпни сървъри и частни, вътрешнофирмени сървъри в 10 европейски града. Новите центрове за съхранение на данни на RAX се намират в Атина, Братислава, Будапеща, Букурещ, Лондон, Милано, Ниш, Прага, Солун и Франкфурт.
Вижте повече

Eлектронните пощенски съобщения, изпращани с цел измама (т. нар. фишинг, или на английски език Phishing Emails) стават всекидневие в интернет. Причината за това е проста – вървим все повече към дигитална икономика.
Вижте повече

Windows Cloud сървър е виртуален сървър с инсталирана Windows операционна система, който работи върху компютърен облак. Както за всеки вид технологична инфраструктура, свързана с Cloud Computing, така и за всеки Windows Cloud сървър трябва да бъде спазено изискването да е услуга, доставяна от две физически отделени субсистеми.
Вижте повече

С промените във версия 90 на уеб браузъра на Google Chrome търсачката буквално ни задължава да използваме SSL сертификати, ако искаме потребителите на Chrome да отварят изобщо уебсайтовете ни - без предупреждения и технически пролеми.
Вижте повече

Разберете какви са предмиствата да възложите администрацията на т.н. Cloud инфраструктура на хостинг доставчика си. Получавате ли по-безопасна работна среда, контрол върху въртярешнофирмените организационни процесите и контнюитет?
Вижте повече

Office Cloud е персонализиран бизнес сървър, който позволява на екипа Ви и на Вашата организация да споделя обща работна среда, и да използва Office пакет програми, за да работи по документи, електронни таблици, презентации и други, да изпраща и получава имейл, да управлява календара си и да провежда видео чатове в защитена частна ИТ среда.
Вижте повече

Какви са тенденцияте на промяна в търсачката на Google и на какво да обърнете внимание в процеса на оптимизация на уеб сайта Ви през 2021 г.?
Вижте повече

Изследванията показват, че първите 5 секунди са много важни за това какво впечатление ще придобие посетителят от уеб страниците ви. 38% от интернет потребителите си тръгват в първите пет секунди. WordPress уебсайтовете често имат проблеми с бързината на зареждане. Разберете как да ги решите.
Вижте повече

Необходим ли Ви е електронен магазин. Избрахме 7 платформи и системи за създаване и управление на уеб сайтове за електронна търговия (ecommerce website), при които няма да сте зависими от разработчика си или от хостинг компанията, която използвате.
Вижте повече

Системата за управление на съдържанието (CMS) представлява софтуерно приложение с предварително зададени възможности за създаване на уеб страници и уебсайтове чрез графичен интерфейс, в което потребителите използват стандартизирани процедури, които изискват усвояване на определен обем знание, но не познания и специални умения по HTML, CSS и JavaScript.
Вижте повече

"Хостинг" е общ термин, който означава, че дадена организация предоставя определено дисково пространство за съхранение на данни и компютърни ресурси за изпълнение на изчислителни задачи - например за обслужване на Линукс базиран уебсайт. Ако към общия термин "хостинг" добавим и “сървър” - логично е да предположим, че става въпрос за съхранение на самия сървър – във физическите му измерения. "Хостинг на сървър" обаче не е термин или вид услуга.
Вижте повече

Уеб сайтовете са замислени и дават публичен достъп до информация и затова всеки от тях има нужда от уеб хостинг, тоест от сървър, където да се съхранява. Защо обаче се е наложил терминът „уеб хостинг“, а не терминът „сървър хостинг“? Причината е, че уеб хостинг услугата обикновено се ограничава до частичен достъп до отделна директория на даден сървър.
Вижте повече

Изборът на домейн име е важен, за да имате успешен уебсайт. При неподходящ избор, е възможно да се окаже, че уебсайтът Ви има или трудно за запомняне, или пък леснозабравимо такова. Необходимо е да знаете какво е домейн името и как работят домейните. Така ще можете да изберете домейн име, което привлича повече посетители и подсилва идентичността на уебсайта Ви. Вижте кои са основните неща, свързани с домейн имената. Разберете как да изберете подходящ домейн.
Вижте повече

НАЙ-ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ В УЕБ ХОСТИНГ И ОБЛАЧНИТЕ УСЛУГИ

ДАННИ ЗАЩИТЕНИ ОТ СРИВ И ЗАГУБИ

Данните Ви стоят в Мрежа за съхранение на данни, която има вградена защита и предпазва информацията Ви срещу загуби при всякакви обстоятелства.

ВИСОКА НАЛИЧНОСТ НА ОБЛАЧНИТЕ УСЛУГИ

Високата Наличност (High Availability) не е стандартна услуга и няма да я намерите при повечето други хостинг доставчици. Тя предпазва уеб сайтовете и технологичните Ви услуги от продължително прекъсване.

НЕПРЕКЪСВАЕМОСТ И 100% НАЛИЧНОСТ

Възползвайте се от Облачните ни услуги със непрекъсваемост и 100% наличност. Предлагаме защита срещу срив не само на данните, но и на изчислителните операции. Искате ли сървърите Ви да не спират?

ИНФРАСТРУКТУРА КЪДЕТО Е НЕОБХОДИМА

RAX доставя Уеб Хостинг услуги, физически Наети сървъри, Виртуални сървъри и Облачни услуги от различни точки на Европа и света - от там, откъдето Ви е необходимо.