ИЗПОЛЗВАНЕТО НА SSL СЕРТИФИКАТ СТАВА ИЗИСКВАНЕ НА GOOGLE CHROME!

С промените във версия 90 на уеб браузъра на Google Chrome търсачката буквално ни задължава да използваме SSL сертификати, ако искаме потребителите на Chrome да отварят изобщо уебсайтовете ни - без предупреждения и технически пролеми.

Chrome 90 requrise HTTPS connection.

Използването на SSL става стандарт за уебсайтовете

В най-новата си версия 90 най-популярният уеб браузър Chrome ще прави промени, които да увеличат сигурността. Всички заявки ще се конвертират автоматично от HTTP в HTTPS. Промяната ще се отрази на Chrome Omnibox - името, което Google използва, за да опише лентата за адреси на Chrome (URL). Когато интернет потребителят въведе в настоящите версии на Chrome непълен URL в Chrome Omnibox, Chrome зарежда домейна по HTTP. Например, при въвеждането в rax.bg Chrome зарежда http://rax.bg. Това ще се промени във версия 90. В нея Chrome Omnibox ще се опитва да зареди всички домейни по HTTPS, тоест ето така https://rax.bg или съответно https://www.rax.bg.

Това означава, че ако Вашият уебсайт няма инсталиран SSL сертификат, потребителите няма да могат да го достигнат, ако просто напишат името на домейна Ви, тоест еквивалента на rax.bg. Chrome няма да им позволи. Ако нямате SSL, потребителят трябва да напише целия уеб адрес и да опише HTTP протокола. Потребителите, разбира се, не правят така. Дори и да го решат да го направят обаче, Chrome ще им покаже предупреждение Not Secure, вместо да зареди уебсайта.

Между 50 и 70% от интернет потребителите използват Chrome. Другите уеб браузъри имат сходна политика обаче. Това практически означава, че уебсайтът Ви ще пострада значително, ако не използва SSL сертификат. Очаква се версията за публична употреба на Chrome 90 да бъде достъпна за използване на 13 април. Тоест през втората половина на април, най-късно през май 2021 г. Chrome ще изисква от потребителите да преминат към най-новата софтуерна версия - 90.

Според нас e изключително важно уебсайтовете Ви да имат инсталиран SSL сертификат и да работят по HTTPS. RAX предоставя различни видове SSL сертификати. Вижте ги и ни пишете.

КАКВО ГАРАНТИРА RAX.BG В УЕБ ХОСТИНГ И ОБЛАЧНИТЕ УСЛУГИ

ДАННИ ЗАЩИТЕНИ ОТ СРИВ И ЗАГУБИ

Данните Ви стоят в Мрежа за съхранение на данни, която има вградена защита и предпазва информацията Ви срещу загуби при всякакви обстоятелства.

ВИСОКА НАЛИЧНОСТ НА ОБЛАЧНИТЕ УСЛУГИ

Високата Наличност (High Availability) не е стандартна услуга и няма да я намерите при повечето други хостинг доставчици. Тя предпазва уеб сайтовете и технологичните Ви услуги от продължително прекъсване.

НЕПРЕКЪСВАЕМОСТ И 100% НАЛИЧНОСТ

Възползвайте се от Облачните ни услуги със непрекъсваемост и 100% наличност. Предлагаме защита срещу срив не само на данните, но и на изчислителните операции. Искате ли сървърите Ви да не спират?

ИНФРАСТРУКТУРА КЪДЕТО Е НЕОБХОДИМА

RAX доставя Уеб Хостинг услуги, физически Наети сървъри, Виртуални сървъри и Облачни услуги от различни точки на Европа и света - от там, откъдето Ви е необходимо.