БЛОГ / АРХИВ - РАЗДЕЛ 1

Какви са тенденцияте на промяна в търсачката на Google и на какво да обърнете внимание в процеса на оптимизация на уеб сайта Ви през 2021 г.?
Вижте повече

Изследванията показват, че първите 5 секунди са много важни за това какво впечатление ще придобие посетителят от уеб страниците ви. 38% от интернет потребителите си тръгват в първите пет секунди. WordPress уебсайтовете често имат проблеми с бързината на зареждане. Разберете как да ги решите.
Вижте повече

Необходим ли Ви е електронен магазин. Избрахме 7 платформи и системи за създаване и управление на уеб сайтове за електронна търговия (ecommerce website), при които няма да сте зависими от разработчика си или от хостинг компанията, която използвате.
Вижте повече

Системата за управление на съдържанието (CMS) представлява софтуерно приложение с предварително зададени възможности за създаване на уеб страници и уебсайтове чрез графичен интерфейс, в което потребителите използват стандартизирани процедури, които изискват усвояване на определен обем знание, но не познания и специални умения по HTML, CSS и JavaScript.
Вижте повече

"Хостинг" е общ термин, който означава, че дадена организация предоставя определено дисково пространство за съхранение на данни и компютърни ресурси за изпълнение на изчислителни задачи - например за обслужване на Линукс базиран уебсайт. Ако към общия термин "хостинг" добавим и “сървър” - логично е да предположим, че става въпрос за съхранение на самия сървър – във физическите му измерения. "Хостинг на сървър" обаче не е термин или вид услуга.
Вижте повече

Уеб сайтовете са замислени и дават публичен достъп до информация и затова всеки от тях има нужда от уеб хостинг, тоест от сървър, където да се съхранява. Защо обаче се е наложил терминът „уеб хостинг“, а не терминът „сървър хостинг“? Причината е, че уеб хостинг услугата обикновено се ограничава до частичен достъп до отделна директория на даден сървър.
Вижте повече

Изборът на домейн име е важен, за да имате успешен уебсайт. При неподходящ избор, е възможно да се окаже, че уебсайтът Ви има или трудно за запомняне, или пък леснозабравимо такова. Необходимо е да знаете какво е домейн името и как работят домейните. Така ще можете да изберете домейн име, което привлича повече посетители и подсилва идентичността на уебсайта Ви. Вижте кои са основните неща, свързани с домейн имената. Разберете как да изберете подходящ домейн.
Вижте повече

Публикации: Блог - Раздел 1

НАЙ-ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ В УЕБ ХОСТИНГ И ОБЛАЧНИТЕ УСЛУГИ

ДАННИ ЗАЩИТЕНИ ОТ СРИВ И ЗАГУБИ

Данните Ви стоят в Мрежа за съхранение на данни, която има вградена защита и предпазва информацията Ви срещу загуби при всякакви обстоятелства.

ВИСОКА НАЛИЧНОСТ НА ОБЛАЧНИТЕ УСЛУГИ

Високата Наличност (High Availability) не е стандартна услуга и няма да я намерите при повечето други хостинг доставчици. Тя предпазва уеб сайтовете и технологичните Ви услуги от продължително прекъсване.

НЕПРЕКЪСВАЕМОСТ И 100% НАЛИЧНОСТ

Възползвайте се от Облачните ни услуги със непрекъсваемост и 100% наличност. Предлагаме защита срещу срив не само на данните, но и на изчислителните операции. Искате ли сървърите Ви да не спират?

ИНФРАСТРУКТУРА КЪДЕТО Е НЕОБХОДИМА

RAX доставя Уеб Хостинг услуги, физически Наети сървъри, Виртуални сървъри и Облачни услуги от различни точки на Европа и света - от там, откъдето Ви е необходимо.