ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН И УЕБ САЙТ ЗА ИНТЕРНЕТ ТЪРГОВИЯ

Ако искате да създадете електронен магазин и започнете да търсите система за създаване на уеб сайт, вероятността да се объркате от многото на брой предлагани софтуерни приложения е над 90%. Шансът да попаднете на некоректен софтуерен разработчик, тоест на фирма, която ще Ви предложи решение със затворен код и ще Ви обвърже с него практически завинаги, включително с високи мeсeчни разходи и нулев контрол върху процесите е по-нисък от 90%, но все пак е прекалено висок. За да избегнете такъв сценарий, избрахме 7 платформи и системи за създаване и управление на уеб сайтове за електронна търговия (ecommerce website), при които няма да сте зависими от разработчика си или от хостинг компанията, която използвате.

PrestaShop - електронен магазин

Eлектронeн магазин - кои са най-добрите платформи с отворен код?

Ето 7 варианта на софтуер за създаване на електронен магазин, при които имате пълен контрол върхуе уеб сайта и Интернет бизнеса си.

1. PrestaShop

PrestaShop е най-препоръчваната от екипа на RAX софтуерна платформа за създаване на електронен магазин. Тя е с отворен код и за нея има много дизайнерски шаблони, които можете да използвате с малка промяна или като основа, върху която да изградиге графичния интерфейс на уеб сайта си. За разлика от поставената на седмо място OpenCart например, PrestaShop не е софтуер, който може да бъде инсталиран от софтуерната библиотека към хостинг контролния Ви панел. Причината е, че PrestaShop е малко по-комплексна система и изисква малко повече време за инсталация и настройки. Ако правите инсталацията сами, можете да използвате ръководството предоставено от PrestaShop. Този вид система за създаване и упранление на илектронен магазин предлага с много опции и възможности, но в същото време е лесна за използване.

2. NopCommerce

NopCommerce система за електронна търговия с отворен код, за използването на която няма лицензионни такси. Базирана е на ASP.NET Core, което значи, че можете да я използвате на Windows сървър. Потребителският интерфейс на администраторския панел на NopCommerce е опростен и лесен за използване. Ако сте използвали OpenCart ще намерите известни сходства. NopCommerce има всички основни функции, които са Ви необходими. Платформата предлага адаптивен дизайн за потребителите на мобилни приложения. Имате достъп до официален портал, където са налични различни видове дизайнерски теми и друг вид функционалност. Има варианти да използвате платена поддръжка или сами да управлвате NopCommerce. За да започнете да използвате тази платформа за електронна търговия, изтеглете инталационния пакет от официалната страница на NopCommerce. Можете да разгледате страница на NopCommerce в GitHub и официалния уеб сайт.

3. WooCommerce

Ако използвате WordPress (WP) система за управление на Интернет съдържание и искате да изградите електронен магазин с WP, WooCommerce ще свърши работа. Ако изберете този вариант, WordPress ще бъде като платформата за управлрение на уеб сайта Ви, а WooCommerce ще работи като приставка за електронна търговия. Повечето разработчици на уеб сайтове знаят как да използват WordPress - така че няма да Ви бъде трудно да създадете електроннeн магазин с помощта на WooCommerce. Самият WordPress е добре позната система за създаване и управление на блогове и уеб сайтове. WP е лесeн за използване, сравнително надежден и поддържа множество разширения (plugins). Еднd от най-добрите страни на WooCommerce е че предоставя много възможности, тоест е "гъвкав" както е модерно да бъде наричани софтуерните приложения, които подлежат на адаптация към нуждите на този, който ги използва. За WooCommerce има много визуални варианти и шаблони. Ако имате нужда някоа да управлява WordPress и WooCommerce базирания би електронен магазин, прегледайте услугата WordPres сайт с управление.

4. Drupal

Drupal е много известна и утвърдена система с отворен код за създаване и управление на уеб сайтове от всякакъв вид. Ако имате уеб сайт, в който има най-различна функционалност и електронния магазин е само една един от компонентите му, тогава Drupal е най-подходящият от всички изброение на тази страница варианти за система за електронна търговия. Drupal e лесен за инсталация, но поради многобройните си функции и опции не е толкова лесен за управление. Ако изберете Drupal със сигурност ще Ви е необходима "Услуга с управление" от хостинг компанията, която съхранява уеб сайта Ви или от разработчиците на електронни Ви магазин.

5. Magento

Magento е добре развита платформа за електронна търговия. Има много функции и е лесна за използване и позволява адаптация към специфичните изисквания на всеки проект за електронен магазин. Една от причините да е поставяме Magento сред най-предпочитаните 3 варианта е, че в изданието с отворен код (Open source edition) липсват някои от функциите, налични във вресията с платен лиценз и в тази, която собственикът на Magento, Adobe предлага като облачна услуга съхранявана на собствените си сървъри.

6. OpenCart

OpenCart е доста популярна платформа за електронна търговия, базирана на PHP. Екипът, който я е създал не я поддържа много активно, но това не значи, че не трябва да я използвате. Има много уеб разработчици, които я използват. OpenCart поддържа много разширения и предлага повечето основни функции, които са ви необходими за да създадете и управлувате електронен магазин. Към днешна дата OpenCart със сигурност не е най-добрата и актуална платформа за електронна търговия, но е добра алтернатива на останалите подобни системи с отворен код, базирани на PHP. RAX поддръжа инсталацияна OpenCart с едно натискане на компютърната мишка (1 click install) с всички уеб хостинг планове. За да научите повече за OpenCart, посетете официалния уебсайт на платформатая.

7. Zen Cart

Zen Cart не е една от най-модерните и актуални платформи за електронна търговия, но едно от добрите решения за създаване на уеб сайт за Интернет търговия с отворен код. Ако сте почитател на уеб сайтовете базирани на HTML и нямате нужда от цял куп автоматизация, Zen Cart е добър вариант.

Имайте предвид, че тази публикация и създадена да насочи вниманието Ви върху няколко добри възможни платформи за създаване на електронен магазин, а не да представя въпросните в детайли. Ако Ви е необходима консултация за някоя от 7-те представени по-горе системи, ако Ви е необходимо изграждане на електронен магазин или поддръжка на такъв, вижте Хостинг плана ни Уеб сайт с управление. Ще се радваме да получим въпросите Ви свързани със създаването и администрацията на електронен магазин и да им отговорим.

КАКВО ГАРАНТИРА RAX.BG В УЕБ ХОСТИНГ И ОБЛАЧНИТЕ УСЛУГИ

ДАННИ ЗАЩИТЕНИ ОТ СРИВ И ЗАГУБИ

Данните Ви стоят в Мрежа за съхранение на данни, която има вградена защита и предпазва информацията Ви срещу загуби при всякакви обстоятелства.

ВИСОКА НАЛИЧНОСТ НА ОБЛАЧНИТЕ УСЛУГИ

Високата Наличност (High Availability) не е стандартна услуга и няма да я намерите при повечето други хостинг доставчици. Тя предпазва уеб сайтовете и технологичните Ви услуги от продължително прекъсване.

НЕПРЕКЪСВАЕМОСТ И 100% НАЛИЧНОСТ

Възползвайте се от Облачните ни услуги със непрекъсваемост и 100% наличност. Предлагаме защита срещу срив не само на данните, но и на изчислителните операции. Искате ли сървърите Ви да не спират?

ИНФРАСТРУКТУРА КЪДЕТО Е НЕОБХОДИМА

RAX доставя Уеб Хостинг услуги, физически Наети сървъри, Виртуални сървъри и Облачни услуги от различни точки на Европа и света - от там, откъдето Ви е необходимо.